Rottens år på Ibsens Fabrikker

To store oppustelige rotter med to meget forskellige formål.

3F's union rat. En oppustelig rotte til at overbringe politiske budskaber.

Detaljerede oppustelige dyr
Et ofte stillet spørgsmål hos Ibsens Fabrikker er, hvor detaljeret vi kan lave en oppustelig figur. Disse to rotter til henholdsvis 3F og Bayer er to gode eksempler på, hvad der kan lade sig gøre indenfor den oppustelige verden. Ingen detalje er gået tabt i designet af begge rotter, som har skarpe kløer, lange haler og tydelig ansigtstræk.

For at opnå sådan en detaljegrad på en lufttæt oppustelig figur, er det nødvendigt at bygge den op af flere små luftkamre, som hver skal fyldes med luft. Den sidste finish på de oppustelige figurer opnås ved airbrush maling af den færdigproducerede figur.

De to rotter er, trods deres fælles genetik, kommet til verden med to meget forskellige formål. Rotter er noget de fleste mennesker forbinder rotter med noget negativt og uønsket som skal bekæmpes. Det kan Bayer helt sikkert skriver under på, med deres serie af rottebekæmpende produkter. 3F benyttes netop disse negative budskaber, som rotten forbindes med, til at skabe opmærksomhed omkring deres politiske agenda.

3F’s Union Rat
Fagforeningen 3F kontaktede os efter at have oplevet konceptet “Union Rats”, som er et meget udbredt fænomen i USA. “Union Rats” er store oppustelige rotter brugt af fagforeninger til at overbringe politiske budskaber og ikke mindst til at skabe opmærksomhed omkring arbejdsgivere med dårlige medarbejderforhold.

3F bad os derfor om at lave en kopi af disse rotter, men i en lufttæt udgave således rotten kan placeres og anvendes steder hvor der ikke er adgang til permanent strøm.

Vigtigst af alt skulle rotten være grim og ulækker for at overbringe det politiske budskab om behov for forandring.

Something is rotten in the state of Denmark.

Bayer´s oppustelige rotte til messeblikfang

Bayer’s rotte til messeblikfang
Bayer ønskede ikke at overbringe politiske budskaber, da de kontaktede os, men blot at skabe blikfang for deres messestand og deres produkter til skadedyrsbekæmpelse.

Modsat 3F’s rotte, som står på jorden, er Bayer’s rotte fremstillet til ophæng fra loftet i messehaller og udstillingsområder. Rotten er baseret på Bayer’s eget design som vi efterfølgende har omdannet til 3D inden endelig fremstilling af den oppustelige rotte.

Skal du bruge et stort oppusteligt dyr?
Hvis du har en idé til et stort oppusteligt dyr eller andre figurer, som kan hjælpe dig med at skabe blikfang for dine produkter eller sende dine politiske budskaber, så er vi klar til at hjælpe dig. Skriv eller ring, så hjælper vi dig med din forespørgsel på oppustelige figurer.

Se også disse oppustelige skadedyr i mindre skala eller vores glasfiber dyr, hvis du leder efter dyr til permanent udstilling.

18. juli 2019