11 skarpe om luftskibe og kæmpe balloner med helium

Vi har samlet 11 af de mest stillede spørgsmål fra vores kunder omkring brugen af luftskibe og kæmpe balloner til reklamebrug.

Ballonreklamer viser kunderne vejen til din placering

Ballonreklamer er perfekte til udendørs arrangementer hvor du vil fange kundernes opmærksomhed på afstand

1. Kan jeg opsende min heliumfyldte kæmpe ballon i al slags vejr?
I blæsevejr bør du undlade at bruge svævende luftskibe og kæmpe balloner med helium. Et heliumfyldt reklameprodukt vil flyve ukontrolleret fra side til side, og i kraftigt blæsevejr vil det styrte direkte mod jorden med stor kraft. Det vil være en rigtig god idé at tjekke vejrudsigten inden opsendelse.

2. Hvilket materiale er ballonerne fremstillet i?
Lad det stå helt klart. Luftskibe og kæmpe balloner med helium kan ikke sammenlignes med almindelige balloner, som siger bang, når man prikker i dem med en nål. Vi bruger to typer af materiale til at fremstille luftskibe og kæmpe balloner i. Det ene materiale (PVC) anbefaler vi, når du skal bruge reklameballonerne til enkeltstående events og sommerbrug af kortere varighed. Det andet materiale (TPU) anbefales, hvis du ønsker at bruge svævende reklamer ofte og igennem længere tid ad gangen.
Men tag ikke fejl. Begge typer af materiale kan gennemtrænges af en skarp genstand, hvis du ikke er forsigtig ved opsætning og nedtagning.

3. Kan produkterne bruges igen og igen?
Ja, det kan de godt, men som med alt mulig andet. Så afhænger det meget af, hvordan man behandler produkterne. Undgå, at de kommer i berøring med skarpe og spidse genstande (torne,småsten,fyrrenåle og lignende). Vi bruger også svævende heliumballoner her på vores adresse i Pandrup. Nogle af vores balloner har to-tre år på bagen. Vi lader aldrig vores heliumballoner hænge og svæve udenfor efter arbejdstid. De bliver trukket ind i vores showroom om natten. Havde vi ikke gjort dette, ville de højst sandsynligt blive vandaliseret før eller siden.

4. Hvad nu, hvis der opstår utæthed/hul i produktet?
Opstår der en mindre utæthed/hul i produktet, så kan det lappes med det medfølgende lappegrej. Heliumfyldte reklameprodukter fremstillet i TPU er lettere at lappe, da et hul i TPU-materiale ikke ”trevler” på samme måde som PVC-materiale.

5. Hvordan fastgøres snoren/linen til jorden?
Igen skal vi lige have aflivet en myte. Myten stammer måske fra tegnefilm som Peter Pedal. Men en heliumballon på to meter i diameter kan altså kun løfte få hundrede gram fra jorden. Altså skal en person ikke frygte at forsvinde op i stratosfæren som Felix Baumgartner. Derfor kan man fastgøre luftskibet eller heliumballonen til jorden med en pløk til et træ, anhængertrækket på en bil eller lignende.

6. Hvor lang tid kan jeg holde mit heliumfyldte reklameprodukt svævende?
Dit heliumfyldte reklameprodukt er IKKE permanent skiltning.
En af de mest udbredte misforståelser er at en kæmpeballon kan fyldes med helium, sendes til himmels, og at den så svæver der 25 meter over jorden til tid og evighed. Det gør den ikke! Helium “krymper” og ingen ballon er 100 procent lufttæt. En heliumballon skal derfor efterfyldes med helium to-tre gange over en uge.

7. Leveres helium luftskibe og kæmpeballoner med tilhørende helium?
Nej – kun de anerkendte og godkendte gasleverandører som AGA, BP Gas, Strandmøllen etc. kan/må levere helium på flaske i så store mængder. Et luftskib med logo på 3,5 meter i længden indeholder cirka 4-5 kubikmeter helium. En rund heliumballon på to meter i diameter indeholder nogenlunde det samme. Men går du fra to til tre meter i diameter på en rund kæmpeballon, ja, så tredobles antallet af kubikmeter, som skal bruges ved påfyldning.
Husk at bede gasleverandøren om at sende en “påfyldningsstuds” med gasflasken. Denne gør påfyldning af helium meget lettere. En 50 liters heliumflaske indeholder ca. 9 kubikmeter helium.

8. Er det farligt at benytte helium?
Vi anbefaler, at man er forsigtig, når man skal åbne for trykflasken og fylde helium i produktet. Åbn for ventilen stille og roligt. Skru gradvist op for ventilen. Helium er ikke brandfarlig, men kan være farlig at indhalere, og vi anbefaler derfor ikke, at man bruger det til at lave ”Anders And-stemme” med.

9. Skal vi selv sørge for andet end helium?
Nej. Vi leverer de svævende kæmpeballoner og luftskibe med alt tilbehør undtaget helium. Herunder 25 meter line/snor samt reparations-kit.

10. Hvordan skal jeg opbevare mit heliumfyldte reklameprodukt, når det ikke er i brug og fyldt med helium?
Opbevar ballonen i den medfølgende taske på et køligt og tørt sted. Undgå dog at opbevare luftskibet ved temperaturer under frysepunktet eller ved ekstrem høje varmegrader.

11. Hvad nu, hvis der er mere jeg er i tvivl om?
Så er der vedlagt en brugsanvisning sammen med det oppustelige reklameprodukt. Besvarer dette ikke dine spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte Ibsens Fabrikker på +45 4062 2927.

12. december 2016