Atomraket med kæmpekondom

Den norske kunstner Morten Traavik i samarbejde med Forsvarsmuseet i Oslo tager prisen for den mest særprægede og opfindsomme forespørgsel, Luftfabrikken indtil nu har været ude for: Vi ønsker at iføre en atomraket fra 1966 et kæmpekondom!


Hos Luftfabrikken er vi ikke bange for en udfordring, og vi bruger nødigt ordet ”umuligt”, så der er blevet lagt planer, regnet på muligheder og fremstillet dummies. Det endelige kondom er 7,5 meter langt og dækker missilet fra halefinner til spids. ”Normalt fremstilles disse store oppustelige emner til udendørs brug med indbygget blæser for at holde konstruktionen oprejst, men det var et specifikt ønske fra Traaviks side,at der ikke måtte være forstyrrende larm fra en blæser, og at han ikke var afhængig af strøm, fortæller indehaver af Luftfabrikken, Peter Ibsen. ”Vi har derfor fremstillet kæmpekondomet som et stort badedyr, dvs. en lufttæt konstruktion med ventil.”

Badedyrskvaliteten egner sig normalt bedst til indendørs anvendelse, men emnet kan holde udendørs i en kort periode, og i en kunstnerisk installation som denne er det meget velegnet. Det færdige kæmpekondom blev trukket over atomraketten ved en happening på Forsvarsmuseet til tonerne af The Final Countdown – en begivenhed der tiltrak de norske medier i stor stil. Se video fra “pårullningsceremonien” her –

Kæmpekondomet er et godt eksempel på, hvordan du med en anderledes idé og en stærk visuel effekt kan få rigtig meget opmærksomhed. Morten Traavik er ansat af Forsvarsmuseet i en periode som huskunstner med helt frie hænder. Hans værker er en kommentar til nutidens krigsførelse. Projektet med kæmpekondomet – også kaldet Long John – maner til ansvarlig krigsførelse, og også til at lægge en dæmper på krigslysten.

Har du også en anderledes idé eller drøm, så lad Luftfabrikken blæse det op for dig! Vores produkter kan specialfremstilles udfra dine ønsker og behov, så lad dig ikke begrænse!

 

20. maj 2010