Kan bamser redde liv?

Hos Ibsens Fabrikker er vi tossede med lækre bamser. Vi er specialister i produktion af reklamebamser og tøjdyr til promotion og reklameformål. Men da Kystredningstjenesten henvendte sig til os med ønsket om at udvikle en bamsemaskot, som skulle være fast inventar ombord på redningsfartøjerne, så spidsede vi ørerne.

Vi fik besøg af to redningsmænd og chefen for Kystredningstjenesten.

Redningsmand og stationsleder på Redningsstation Hirtshals, Allan Jellesen, berettede os om vigtigheden af at berolige og ikke mindst beskæftige et barn, som har været ude for en traumatisk oplevelse på søen.

Det er absolut nødvendigt at berolige et barn i en redningsaktion, og her kommer Kystredningstjenestens nye maskotbamse Claudi ind i billedet.

Claudi skal fremover være en fast bestanddel af inventaret ombord på Kystredningstjenestens redningsfartøjer, da redningsmændene så at sige vil overdrage “forældremyndigheden” af Claudi til det nødstedte barn.

Når et barn får en “opgave” i en skarp situation, hvor panik og angst er brudt ud, fjerner man fokus fra den skræmmende oplevelse, og barnet vil slappe mere af og forbinde redningsmændene med noget godt. Vi udviklede en super lækker og klassisk kvalitetsbamse med store brune øjne. En bamse i udpræget god kvalitet, som sikrer, at bamsen vil forblive et varigt minde for barnet, som altid vil forbinde Claudi med det gode.

Det er en smuk gestus og en god idé, som Kystredningstjenesten fik, og vi er stolte af at få lov til at designe og producere de flotte bamser. Læs mere om produktionen af bamser her.

30. april 2013