Herligt griseri på Nibe Festival

Nibe Festival har fået ny indbygger – Grisen som maskot kostume

Den dejlige rockgris med solbriller, som alle gæster på Nibe Festivalen kender og elsker, har I år fået en helt ny rolle at spille: Han er nemlig forvandlet til en kæmpestor maskot i form af et maskot kostume. Grisen holder til på Nibe Festival og spreder glad festivalstemning fra de

første pløkker bankes i jorden til den sidste lallende festivalgæst er sendt godt hjem.

Grisen appellerer til store og små med sin lille krøllede hale og sit store glade ansigt. Alle festivalarrangører ved, hvilken betydning det har, at den generelle stemning blandt festivalgæsterne er i top! Det betyder færre problemer, mere salg af spise- og drikkevarer, og fede koncerter! Og det betyder, at folk kommer igen og igen. En festival maskot er god til at samle folk og sprede god stemning vha. humor. Når han danser ind på pladsen med sin buttede grisekrop er stilen lagt, og langt de fleste vil følge trop og danse med.

Bamsefabrikken har skabt denne maskot til Nibe Festival på baggrund af tegnede illustrationer af den allerede eksisterende maskot figur. At figuren er en gris stammer fra et originalt kalkmaleri i Nibe Kirke, som forestiller et vildsvin med en armbrøst. Maleriet går under navnet “Den lille Fede”, og det blev brugt som logo i starten af Nibe Festivals levetid. Derfor gik festivalen også under navnet “Den lille Fede”, og grisen er bevaret i den nye maskot.

Nedenfor kan du se video af maskot kostumet i anvendelse – først på Bamsefabrikken og siden på Nibe Festival pladsen. Vi ønsker god festival!

24. juni 2010