Gigantisk heliumballon gav fuldmåne på Orange Scene

Publikum troede ikke deres egne øjne da Danmark´s største rockband hev månen ned fra himlen så den svævede flot over den ikoniske Orange Scene på årets Roskilde Festival. Den gigantiske heliumballon var belyst indefra og var hele 8 meter i diameter.

Fuldprintet heliumballon

Den store heliumballon med printet måneoverflade kommer til syne bag Orange Scene.

Kæmpeballon på 8 meter i diameter, printet med billeder fra NASA af månens overflade, sikrede fuldmåne til Nephew´s 2018 koncert på Orange Scene til Roskilde Festival 2018.

Hvad gør man når man spiller i Danmarks største rockband og brændende ønsker sig fuldmåne over Roskilde Festivalens Orange Scene præcis i det øjeblik som ekstranumrene opføres?

Man kunne gøre som Nephew og kontakte Ibsens Fabrikker og bede dem om at lave en kæmpeballon på hele 8 meter i diameter. Fylde den med helium og bede til vejrguderne om at det ikke må blæse for meget til at opsætningen kan finde sted.

Meget gik dog forud for den magiske aften hvor den gigantiske heliumballon, fuldprintet med månens overflade, svævede over den ikoniske Orange Scene alt imens NEPHEW fremførte nummeret “Sig månen langsomt hæver”.

Det oprindelige ønske til denne kæmpeballon var at den skulle være 15 meter i diameter. Ibsens Fabrikker har siden 2005 beskæftiget sig med produktion og opsætning af heliumballoner og heldigvis var Nephews ønsker til forhandling. Fordi hvor hver meter man går op i diameter på en heliumballon stiger risikoen for at eventet kan ende i en katastrofe. Kræfterne og opdriften i disse kæmpeballoner er ikke “at spøge med” 🙂

Kompromiset lød på en gigantisk heliumballon på 8 meter i diameter. Fuldprintet med billeder af den rigtige månes overflade som blev rekvireret hos NASA som jo er “the place to go” hvis man vil have billeder af hele månens overflade.

Samtidig med at den store LED belyste kæmpeballon måne langsomt kom til syne bag Orange Scene blev mindre og ellers identiske måner kastet ud til publikum. De mindre måner var ligeledes belyst indefra af en batteridrevet LED pære.

Sideløbende havde de mange tilskuere tændt lamperne i deres mobiltelefoner hvilket gav en fornemmelse af en krystalklar stjernehimmel. Man kan sige at måne og stjerner stod helt perfekt på denne magiske aften som efterlod store klumper i halsen på forsanger Simon Kvamm og bandets nyeste medlem Marie Højlund.

Læs her meget mere om svævende reklameballoner.

8 meter helium måne over scenen

23. juli 2018