Falske madvarer – Genialt eller bare virkeligt underligt?

Det startede med en anderledes forespørgsel fra en burgerkæde. "Kan I producere en kopi af vores burger ?" Lød spørgsmålet fra kunden.

Falsk burger fremstillet for en burgerkæde

Inspireret af Japansk “Sampuru”
Begrebet “Sampuru” dækker over fremstilling af falsk, men super realistisk kopi-mad. I Japan er det næsten utænkeligt, at en restaurant ikke viser alle retterne i en stor udstilling. Så ved kunden hvad han/hun kan forvente. Hvor stor en portion man kan forvente at få serveret o.s.v.
Og så er disse mad-udstillinger jo altså bare et tre-dimensionelt menukort, som taler til alle på tværs af sprog. What You See Is What You Get !

Vi tog udfordringen op, og som altid hos Ibsens Fabrikker så nørdede vi os endnu længere ind i denne verden af pivfalske mad-kreationer…..

Kunstig Sushi i 3 varianter

Men hvorfor kunstig mad?
Vores kunde har erfaret, at når der står en frisklavet burger fremme på disken, sælges der flere burgere! Meget simpelt i virkeligheden. Men det betyder også at man cirka en gang i timen, skal udskifte denne burger med en ny og frisklavet version, samt lade en medarbejder bruge tid på at fremstille denne.

Hvad med madspild?
Lige præcis! Og tak fordi at du spurgte. En burger som har stået fremme på disken i en time, er ikke just appetitlig længere. Den bliver smidt ud og erstattet med en ny, som skal friste nye kunder til at købe produktet. Denne cyklus repeteres op til 25 gange på en dag. Det er 25 burgere ud af vinduet og en masse tid brugt på fremstilling. Begynder ideen om kunstig mad at give mening???

Som billederne vistnok viser med stor overbevisning, så er der her tale om noget andet end bare “plastikmad”, som man kender det fra børnenes legekøkken. Dette er ultra realistiske madkreationer fremstillet i semiblødt PVC.

Kunstig bøf anrettet med falsk salat med æblestykker og rødbeder. Holdbarhed = EVIGT

Ser du nye vinkler eller muligheder? – Skal vi tage en snak?
Er du i fødevarebranchen, restaurationsbranchen, dekorationsbranchen, teater/filmbranchen og vil du gerne høre mere? Eller hader du bare at mad bliver smidt ud?

Vi kan gengive langt de fleste madprodukter, herunder kød, frugt, fisk og grøntsager. Men også unikke retter anrettet på en tallerken og fuldstændigt realistiske (men kunstige) kopier af alt fra kødstykker til isdesserter.

Giv os et kald på +45 4062 2927 eller send os en mail i dag, eller læs meget mere om falsk og kunstig mad.

30. januar 2019