Luftballon med helium - fuldmåne on-demand

Sig månen langsomt hæver. Det var magisk og rørende da en 8 meter i diameter luftballon med helium, fremstillet som en tro kopi af månen, langsomt kom til syne bag Orange Scene til Roskilde Festival 2018.

Reklameballon med lys som kæmpe måne ved Roskilde Festival '18

Kæmpe reklameballon med lys på 8 meter i diameter printet med månens overflade svævende over Orange Scene ved Roskilde Festival '18

Sig månen langsomt hæver
Bandet som stod på scenen hedder Nephew og deres optrædener på landets mest ikoniske musikscene er allerede legendariske. Den 6 juli 2018 skulle ingen undtagelse være.
Bandets planlagte ekstranummer hedder “Sig månen langsomt hæver“. Nephew havde en drøm om at en kæmpe luftballon fyldt med helium langsomt stiger op bag den Orange Scene.

Overfladen skulle være med rigtige månekratere og månen belyst indefra med LED lys. Den store luftballon skulle fyldes med helium. Ibsens Fabrikker løste opgaven på 19 dage ved at printe højtopløselige månebilleder taget af NASA direkte på den mange baner af PVC.

Miniudgaver af den store luftballon blev produceret med det formål at de skulle “bounce” rundt blandt de mange tusinde tilskuere.

Helium luftballon med printet måneoverflade

Luftballonen på hele 8 meter i diameter havde opdrift nok til at løfte tre personer ud i stratosfæren. Foto: Søren Arnholt

Mindre LED belyste måner slippes løs blandt publikum. Billedet er fra Smukfest 2018 til opsætning nummer to. Foto: Nina Karen Pedersen

Hos Ibsens Fabrikker har vi produceret svævende reklamer siden 2005. Dog aldrig af denne størrelse/kaliber, og med så stor en printoverflade. Den hidtil største var en stor heliumballon med lys som prydede havnefronten til Aarhus Festuge under installationen “Harbour Moon”.

Det var en stor forløsning da testflyvningen dagen inden koncerten på Roskilde, gik godt. Men heliumballoner af denne størrelse er ikke legetøj. Denne måne har opdrift nok til at løfte tre voksne mænd og sende dem på en lille tur ud i stratosfæren.

 

Generelt kan man sige at det er forholdsvis problemfrit at flyde luftballonen med helium, problemet er at få den trukket ned igen. Derfor foregik dette ved hjælp af et mekanisk spil som stille og roligt trak månen ned i sikkerhed.

Her dumper du direkte ind i Nephew´s første ekstranummer “Sig månen langsomt hæver” på Orange Scene.
Og månen hævede sig i bogstaveligste forstand. Synet efterlod store klumper i halsen hos bandet, det ses med al tydelighed.

Uden tvivl én af de flotteste Ibsen-cases til dato!

Video - Roskilde Festival

FUNFACTS - LUFTBALLON MED HELIUM:

Diameter = 8 meter
Indhold af Helium = 270 kubikmeter
Egenvægt = 68 kilo
Løftekapacitet = 202 Kilo (eller 3 voksne personer)
Overflade = 200 kvadratmeter
Printoverflade = 320 kvadratmeter
Tidsforbrug ved print = 53 timer
Svejsninger = 230 meter
Tidsforbud ved svejsning = 3 dage
LED belysning =2x40W, 8000 lumen

Ønsker du at skabe et unikt blikfang på scenen og efterlade indtryk hos publikum ?

Vi har produceret luftballoner med helium og speciallavede oppustelige effekter siden 2005. Brænder du inde med spørgsmål? Send os en mail eller grib knoglen.

Se også oppustelige kæmpe logos til AQUA
Tilbage til
caseoversigt