Under havets overflade med oppustelig installationskunst

Fra koncernstrategi til oppustelig installationskunst. Ibsens Fabrikker omdanner Jyske Banks virksomhedsidentitet til en magisk aften under havets overflade.

Kæmpe oppustelig figur

Den 8 meter lange oppustelige havkat

Installationskunst med strategisk budskab
Den er ingen udtalt skønhed. Til trods for dette, har havkatten igennem 40 år været grundstenen i Jyske Banks koncernidentitet og værdibaserede ledelsesstrategi.  Medmindre man er ansat i koncernen, eller har stærk tilknytning til Jyske Bank, er det ikke sikkert, at man har hørt om havkatten. Indenfor virksomhedens vægge, er den dog et velkendt symbol for alle medarbejdere.

Den udseendemæssigt udfordrede undervandsskabning associeres i koncernen med værdier som eksempelvis fornuft, hæderlighed og handlekraft. Derfor var havkatten, og havet, det oplagte tema, da Jyske Bank inviterede 15.000 ansatte indenfor i Jyske Bank Boksen til et brag af en fest.

Hos Ibsens Fabrikker blev vi derfor udfordret til, at tilvejebringe illusionen ved at livagtiggøre havkatten som oppustelig installationskunst, der frit kunne svømme hen over folkemængden som et symbol på, hvad det vil sige at være en rigtig Jyske Bank medarbejder.

Havkatten i Boxen

Den 8 meter lange havkat svømmer igennem luften over folkemængden i Jyske Bank Boxen.

Fra tegning til 3D model
Når det kommer til oppustelige installationer, kan der være meget langt fra 2-dimensionel tegning til færdigt produkt. En 3D model er den naturlige, og nødvendige mellemstation. 3D modellen er skabelonen for produktionsmedarbejderne, men er også et kommunikationsværktøj til forventningsafstemning med kunden. Denne gang tog opgaven udgangspunkt i en detaljeret artistisk afbildning af Havkatten. Det første skridt blev derfor, at omdanne Havkatten til 3D. På billedet til venstre ses hvordan Havkatten tager sit første skridt fra artistisk afbildning til 3D udkast.

Havkatten installeret i Jyske Bank Boxen i Herning

Genopbygget fra bunden
Med Havkatten modelleret i 3D stod vi tilbage med et enkelt, men MEGET tidskrævende, skridt tilbage på vejen til produktion. Genoptegning af fiskens udseende. For at være 100% tro mod den artistiske rendering af havkatten, var vi nødsaget til, at tegne Havkatten pixel for pixel, for at opnå et identisk resultat. Denne del af processen krævede 3 ugers intensiv tegnearbejde. Men resultatet taler for sig selv.

Uden denne stringente tilgang til optegningsarbejdet, havde det ikke været muligt at lave den højtopløselige printoverflade, som er en helt essentiel del af den 8 meter lange havkats livagtige og detaljerede udtryk.

Havkatten modelleret i 3D og optegnet pixel for pixel

BLIKFÆNGENDE INSTALLATIONSKUNST I BOXEN
I Boxen i Herning er rammerne store, og det er derfor ikke uvæsentligt, at et så centralt stykke installationskunst bliver fremstillet i en størrelse,som er til at få øje på. Resultatet af de mange ugers arbejde blev en 8 meter lang, gigantisk fisk med pixel-perfekte detaljer, svømmende roligt rundt under loftet i Boxen. Et resultat vi er stolte af!

Peter Ibsen, Blikfangsfabrikant, Ibsens Fabrikker A/S
Video
Kan vi hjælpe DIG?

Har du en overdimensioneret idé, som vi kan hjælpe dig med at puste liv i?

Kontakt os!